Finn din färg i vår butik på GrevTuregatan!
Gratis frakt inom Sverige!!
Varukorg

Skötselråd

Hur ofta ska jag tvätta min Cashmeretröja?

Minst efter var fjärde användning. Däremellan räcker det om du låter tröjan luftas över natten, helt i friska luften. Tröjan bör aldrig exponeras för direkt solljus genom att hänga den utomhus mot en vägg eller inomhus i ett fönster under dagtid.

Kan man tvätta cashmere i maskin?

Man kan maskintvätta cashmere köpt av oss. Använd ullprogrammet, kort tvätt (aldrig mer än 30 grader) och gärna en tvättpåse så att tröjan inte slits.

Bör jag använda något speciellt tvättmedel?

Ja, bäst är flytande tvättmedel utan alkalier, t.ex. Woolwash som finns att köpa i butiken. Woolwash är inte bara renande utan även vårdande för ditt cashmereplagg. Normalt fintvättmedel är inte milt nog. Använd aldrig sköljmedel!

Men om jag gärna vill handtvätta?

Vattnet ska vara ljummet och plagget bör inte blötläggas någon längre tid. Skölj flera gånger i klart vatten, vrid inte utan klappa bort vattnet försiktigt och rulla in den i en handduk.

Hur torkar cashmere bäst?

Cashmere bör torkas liggande med en torr handduk som underlag.

Vad kan jag göra när cashmeretröjan börjar se trött ut?

Den italienske cashmerekungen Brunello Cucinellis tips: Lägg tröjan 1-2 timmar i en fryspåse i isfacket. Slätstickade partier kan man fukta lätt med ångstrykjärnet (rör inte tröjan, håll bara järnet över plagget) så reser sig de små håren igen.

Hur förhindrar jag att tröjan blir tovig?

Det går inte att undvika. Men efter två tre försiktiga behandlingar med en noppkam (finns att köpa i butiken) eller maskintvätt har de lösa håren avlägnats, oftast för gott.

Hur tar jag bort fläckar?

Låt bli att borsta eller blötlägga eftersom tröjan filtar sig då. Stryk på en skonsam fläckborttagare (finns att köpa i butiken) på fläcken och tvätta plagget.

Hur förvarar jag cashmere bäst?

Mörkt, svalt och liggande, inte hängande.